Decontaminare soluri, amplasamente si instalatii industriale

Eliminare deseuri toxice si periculoase

Stiati ca...?
Molecula de PCB este scurta si grea, astfel uleiurile cu PCB penetreaza cu usurinta …

Celebrul pesticid DDT (diclor-difenil-tricloretan) in concentratii mici poate rezista …
Sulfura de carbon (CS2) este o substanta toxica, cu densitate mai mare ...

Poluantii organici persistenti (POP’s) au fost interzisi spre producere si comercializare din cauza ...
Vezi toata sectiunea »

SETCAR S.A. BRAILA - ROMANIA

Istoric SETCAR

Istoric SETCAR

1994 – SETCAR S.A.
– se infiinteaza cu capital privat integral romanesc, avand ca obiect de activitate productia chimica pentru industria de mobila si auto: diluanti, aditivi pentru benzina si motorina, adezivi, lichid de frana, antigel, lichid spalator de parbriz etc.

2000 – Servicii de mediu – SETCAR isi diversifica domeniul de activitate intrand pe piata cu servicii de mediu: depoluarea instalatiilor industriale si amplasamentelor contaminate si eliminarea deseurilor periculoase. Este si anul de inceput al primei lucrari importante – decontaminarea „Combinatului de Fibre Artificiale – Chiscani, Braila”. In cadrul acestui proiect cu o durata de 16 luni au fost depoluate 84 de hectare de teren, fiind eliminate aprox. 7.200 de tone de deseuri periculoase.

2003 – Dezvoltarea activitatii de transport deseuri – urmare fireasca a dezvoltarii serviciilor de mediu si dispunand partial de fonduri europene, SETCAR demareaza activitatea de transport autorizat a deseurilor periculoase, atat prin achizitionarea si autorizarea ADR a unui parc auto propriu, cat si prin angajarea si pregatirea personalului auxiliar – soferi, consilieri de siguranta, operatori cantar etc.

2004 – Eliminarea echipamentelor cu PCB – o echipa de ingineri finalizeaza un amplu proiect de cercetare, prin punerea in functiune a primei instalatii din Romania pentru eliminarea compusilor cu PCB prin declorurare chimica si biologica. Instalatia este realizata de asemenea cu ajutorul fondurilor europene, fiind un model pentru programele de cercetare si proiectare din anii urmatori.

2005 – Dezvoltarea Bazei de Neutralizare – urmare fireasca a dezvoltarii firmei sunt puse bazele unui program de modernizare pe termen lung a Bazei de Neutralizare. Sunt demarate ample lucrari de consolidare a depozitelor existente, de constructie de noi depozite, de constructie de noi cladiri anexe: laborator analize chimice, atelier mecanic, birouri, vestiare etc. Totodata sunt instalate dispozitive moderne de siguranta: centrala de alarma anti-incendiu, dispozitive anti-efractie, sisteme audio-video de monitorizare si control, este instalat si autorizat al doilea cantar de 60 t, sunt reabilitate toate caile de acces etc.

2007 – O noua instalatie de eliminare – este autorizata si pusa in functiune o instalatie moderna de eliminare a deseurilor de substante chimice cu termene de valabilitate depasite. Aceasta este realizata 100% in regie proprie si este incununarea a 18 luni de munca de cercetare si proiectare a unui colectiv de ingineri chimisti, tehnologi, mecanici si proiectanti din cadrul SETCAR.

2008 – Hala de dezmembrare transformatoare cu PCB – urmare a experientei dobandite in eliminarea echipamentelor cu PCB si beneficiind de sprijin financiar de la Administratia Fondului pentru Mediu (din Romania), este realizata “Instalatia de decontaminare si dezmembrare a transformatoarelor cu ulei cu PCB”.

2009 – Decontaminarea solurilor – armonizarea legislatiei romanesti cu legislatia UE in domeniul siturilor contaminate este punctul de plecare al lucrarilor de decontaminare a solurilor. SETCAR desfasoara activitati pe scara larga de decontaminare a solurilor contaminate cu HCH, produse petroliere, mercur, fenoli, PCB.

2011 – Instalatie de desorbtie termica indirecta – experienta in tratarea si eliminarea solurilor conduce firesc la realizarea primei instalatii mobile de desorbtie termica indirecta din Romania, destinata eliminarii solurilor contaminate cu HCH, produse petroliere, mercur, produse volatile diverse, fenoli, PCB etc.

Vezi galerie foto »
Istoric SETCAR

Istoric SETCAR

Istoric SETCAR

Istoric SETCAR

Istoric SETCAR

Istoric SETCAR
Web Analytics